torsdag 12 januari 2017

Lasagne

Det stora problemet för mig när jag ska ha (ätande) gäster hemma är alltid vad jag ska bjuda dem på. Som nu ikväll när det var dags för mig att vara värd för vårt lilla spelkotteri. Jag har våndats i flera veckor över vad jag ska hitta på. Det gäller att hitta något som a) är mättande eftersom alla kommer direkt från jobbet, b) smakar någorlunda gott och c) jag vet att jag klarar av (alltså inget vilt experimenterande). Till slut kom jag på att det faktiskt finns två rätter jag t o m klarar av utan recept - det ena är jordnötssås och det andra är lasagne. Så jag bestämde mig för att göra lasagne. Men först städade jag hela köket! Sen gjorde jag två formar med lasagne.


Medan de stod i ugnen städade jag hela köket igen, eftersom jag lyckats slabba ner ordentligt under skapelseprocessen. (Påminnelse till mig själv: Nästa gång städar jag efter matlagningen!)

I alla fall så blev maten förvånansvärt ätlig och satte faktiskt i sig den utan några större tecken på obehag. (Puh!)


Och efteråt spelade vi spel också, förstås - den här gången Taboo, som det var länge sen vi spelade senast. Riktigt kul, faktiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...