torsdag 6 oktober 2016

Lugnande musik



Jag har märkt att jag blir lugn av musik, i alla fall konsertmusik. Och det är ju tur, för nu ikväll var det dags för andra konserten i vårt abonnemang och jag var som vanligt (nuförtiden) stressad över att ha en tid att passa, trots att jag hade vilat nästan hela dagen för att orka med kvällen. Men så fort konserten började (eller i alla fall en bit in på den) kände jag hur lugnet sänkte sig över mig.

Det var en väldigt bra konsert också! Före paus nyskriven musik i orientaliska toner (som emellanåt lät lite som filmmusik från en Bondfilm från 60-talet) med solister från Syrien och efter paus Rimskij-Korsakovs Shehezerade.



Hoppas jag även blir lugn av teater - det har jag inte testat än! I morgon är det nämligen dags för första pjäsen i vårt teaterabonnemang, La Cage aux Folles. Det är lite synd att det kör ihop sig så att det är konsert och teater dagarna efter varandra men jag ska vila massor i morgon också så jag orkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalla slingor

Så här års är alltid håret så trist och livlöst och det vill till lite professionell hjälp. Dags för slingor, alltså. Så här såg det ut när ...