torsdag 27 november 2014

Prova på-keramik

Det har varit en hel del kultur den senaste tiden - opera i lördags, barockkonsert igår och prova på-keramik nu ikväll. Både konserten och keramiken var aktiviteter genom vår kulturförening på jobbet, den är väldigt aktiv.

I alla fall så hade jag höga förväntningar på keramikaktiviteten men den visade sig vara mycket bättre än jag t o m hade vågat hoppas!

Först började man med en klump lera...


... sen fick man kavla (och kavla och kavla)... 


...och skära ut en lagom stor bit...


...och sedan forma den...


...tills den såg ut ungefär så här.



Signerad av konstnären!
Nu ska den stå och torka jättelänge och brännas, och glaseras, och brännas igen, så det var inte mycket mer jag kunde göra med den för tillfället men faktum är att jag hade både tid och lera kvar så jag bestämde mig för att försöka mig på att dreja lite.



Det gick sådär, framförallt är mina naglar för långa (nej, det är inte mina händer på bilden ovanför!) men jag lyckades i alla fall åstadkomma en liten - ska vi kalla det skål?!


Den ska nu också stå och torka och brännas och glaseras och brännas igen innan den är klar. Med lite tur kan jag få hem mina konstverk före jul. Men jag fick faktiskt blodad tand, jag funderar på att anmäla mig till en lite längre kurs. Om jag får plats, de är tydligen väldigt populära de där kurserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...